Old Shatterhandra várva

 

Old Shatterhand-ra várva !  2010.03.01

 

Lassan már 5 éve követem közelről-távolról az erdőm életét, de még egyszer sem tudtam az őzeket lefotózni. Persze , én általában dolgozni járok oda, de mindig  ott tartom az ülésen a gépet. Hátha .. !


Ha készülök rá, biztos, hogy nem látom őket, pedig 20-30 biztos van azon a 20 hektáros területen. Néha olyan váratlanul ugranak elő, hogy a meglepetéstől elfelejtem, hogy fotóznom kellet volna. S ha  nagy ritkán, meglátom őket a kocsiból, közel is vannak, már kattintanék, de akkor tuttira lemerült az elem ......

Háát ! Ha nem lenne 50 km-re a lakásomtól az erdőm, sokkal egyszerűbb volna !

 Építettek a vadászok egy magaslest ! Nagyon dizájnos ! Műbőr kanapé van a belsejében ! Nesze neked formatervezők !! Kár, hogy fridzsider, meg bárpult nincs jakuzzival, szalmaszoknyás  hawai benszülöttlányokkal  !Fütés sincs, csak valami hungarocell lap van felszögelve. Azt ugyan nem tudom, hogy  hangszigetelésnek-e , hogy a szegény őzeket ne zavarja a hangosan horkoló vadász  . Esetleg, fordítva ! A békésen  legelésző  őzek, ne riasszák fel az alvó  makkfölsőt .Lift sincs benne ! Meg szines tv sem !Unkomfortable ! Majd lomtalanításkor viszek ki könyveket!Van még szemét bőven !!  A Lenin összesent, meg a Kommunista Kiáltványt. A múltkór figyeltem egy ilyen környékbeli újgazdag makkfölsőt ! Behajtott a legújabb 30 millás  terepjárójával a magasles alá. Kiszállt,  a 135 kilójával belesüppedt az avarba, ha tovább állt volna , talán feltört volna a termál víz is. Kivette az ülésről a puskáit. Már vártam, hogy a csicskása mikor  áll elő egy kis elektromos autóval, mint a golfjátékosoknál Ő , mint a környék Tiger Woodsa !  Odaviszi a cuccot a nem egészen 3.5 méterre levő lépcsőig . De csicskása nem volt ! Ez még nem eléggé újgazdag- újgazdag, talán még  kezdő.Azután makkfölsőnk elkezdete bűvölni a a létrát. Nem jó hipnotizőr lenne! A létra nem vitte fel magától, s mivel a lift nem működött, hát laza mozdulattal  csinált egy hátraarcot. A lábai alatt kipusztítva legaláb 4 fajta védett gazt, ezzel az egy mozdulattal.S  ahogy jött, elment ! Megvolt neki a fittness aznapra ! Kiszállás a kocsiból - beszállás, fejcsóválás lassú kormánytekeréssel . Leizzadt, mintha szaunában lett volna. Este pedig mese, az Eiffel -toronynak látszó magaslesről. 

p1010007.jpg

 Az Eiffel-torony! Magasles"A" osztályú vadászoknak !

Mert bizony, mint a mesében , vannak a jó vadászok és vannak a rossz vadászok! A rossz vadászokat nevezem én "A" osztályúaknak, a mezei , egyszerű, jó vadászokat  meg  "B " osztályuaknak.S nekik  másfajta magasles jár !  Rothadt, korhadt minden porcikája. Kész orosz-rulett fölmenni rá! Vagy leszakad, vagy nem ! Minden második lépcsőfok hiányzik, vagy törött. Ha fölértél úgy imbolyog , mintha hajón lennél viharban. Recseg-ropog minden illesztéke. Kalapból húzzák ki annak a szerencsétlennek a nevét, akinek itt kell őrtállnia.Lejönni sem egyszerű versenyszám ! Talán ha  a repülőgépekről kölcsönvennék azt a magától felfújódó gumi mentőcsúzdát !

A mezei vadászokat szeretem ! Ők hasznos munkát végeznek! Napi 12 órai munka után  folyamatos ügyeletet adva őrzik-védik az állatokat. Télen takarmányt szórnak a vadetetőkbe,  utakat készítenek , kerítéseket állítanak. Összespórolt pénzükböl 80000-Ft-ért elvégeznek egy vadásztanfolyamat.S 150 ezerből vesznek egy olcsó kétcsövűt.Ha még marad pénzük, az éves tagdijat is kipengetik, ami akár 200-300 ezer is lehet.Cserébe lőhetnek évente 2 fácánt, 2 nyulat, megy egy őzet .

Az  A osztályú vadászok, akiket gyűlölök. A pöffeszkedő, újgazdag privatizációs-bárók, a korrupt senkiházi -szarjancsik, akik az ölésért vadásznak.  Befizetnek milliókat a lenyúlt pénzükből, s kilőhetik a legszebb állatokat. S milyen büszkék a trófeákra! Altatólövedékkel előkezelt szarvasbikákra lőnek távcsöves puskából . Ez ám a sport !Elkábított, mozdulatlan állatra lövöldözni. Úgy tízböl el is szokták találni ! Ha nem, lelövi a vadőr!

Talán úgy lenne sportszerű, ha a vad is visszalőhetne !! Nem 10-t, csak mondjuk egy lövése lehetne a szarvasnak is . Talán építhetnének az állatoknak is védőpalánkot, kémlelőnyílásokkal ! Aztán kezdődhetne a párbaj !! Mennyivel izgalmasabb lenne ! Ha a szarvas győz, kirakhatja a vadász kipreparált koponyáját a vadászkalapjával együtt , a szarvaslakban. Ott sorakozna egymás mellet néhány önjelölt celeb, több tucat politikus, néhány párttótumfaktum, környékbeli újgazdag-senkiházi . Azthiszem , ha a szarvasok visszalőhetnének, nem lenne probláma az állatok  kihalásával . Meg a korrupt politikusokéval sem !Tisztulna a kép rögtön ! Nem kellene Országház , elég lenne  a plenáris ülés megtartásához a Híradó mozi is.

Ha valaki ezt sportból űzi, akkor menjen el egy lőtérre, s ott élje ki a perverzióit, egy  céltáblán.Ha meg igazán  férfi, akkor mint a Winetoo-ban ! Álljon ki a grizlivel egyszál tőrrel és tomahawkal a kezében. Vagy üljön lóra, kezében dárdával, s úgy támadjon bölényre, szarvasra. Ez a sportszerű, s ez férfi munka !! Lehetnének új Old Shatterhandek, Old Firehandek !!

Az ezüstpuska !

 

 

 


utolsó Blog bejegyzések

 • Elmaradt esküvői beszéd
  Tisztelt Vendégek ! Kedves egybegyűltek ! Rövid és zaklatott életem folyamán sokszor kellett végig hallgatnom…
 • kamaszkorom legszebb nyara
  Szilánkok-09.  2010.04-15.    " Kamaszkorom legszebb nyara ! " Tegnap éjjel, hosszú vajúdás után regisztráltam a Facebook-on.…
 • feherlujzaolgabotond-szilankok-7
  Szilánkok-007.2010.03.11.Fehér Lujza Olga Botond A történelmi hitelesség végett szószerint idézem az sms-t :Időpont: 2011.Március 11.…
 • karacsonyi novella
  Karácsonyi novella- Neked .!2013. December.25. .A történet igaz, mert velem esett meg, s ráadásul vettem…
 • Fehér Fc
  Szilánkok-005.2010.03.07. A Fehér Fc . Ma van a névnapod ! Majdnem elfelejtettem! A meccs közben…