feherlujzaolgabotond-szilankok-7

Szilánkok-007.2010.03.11.
Fehér Lujza Olga Botond

A történelmi hitelesség végett szószerint idézem az sms-t :
Időpont: 2011.Március 11. 20. óra 07.perc . Sms szövege:
" Megvagyunk , Fehér Lujza Olga, 19.20 kor bújt elő,3310 gram,54 cm,Mama nagyon ügyes volt és tök jól van ! Köszi a drukkolást,többit szóban. Tomi. "
Válaszoltam rá : " Gratulálok ! És te hogy viselted a fájdalmakat?? Hány ujjnyira tágultál ki ?? Most Lujza vagy Olga ?? Szabadonválasztott??Szerintem Fehér Lujza Olga Botond lenne a legjobb ! A Grázia jól van ?Már pingpongozik??Szóval 03.11. Így csak 1 napot kell megjegyeznem ! "
Majd hamarosan jött egy sms a másik születésnapostól a Botondtól : " Megszületett az unokád "
A Botond pedig 17 évvel ezelőtt !!!!
At the drums: Botond.

Ő most egy kicsit háttérbeszorul, de nagyon nem is bánja. Gondoltak rám is ! Ha már vén hülye eszement leszek , talán ezt a két születésnapot nem fogom összekeverni, majd csak a személyeket kell kell kisakkoznom hozzá.
Pedig nem úgy indult ez a nap, hogy diadalmenet lesz belőle. Reggel fél hétkor , amikor kinéztem az ablakon, szakadt a hó . Nem akartam elhinni! Március közepén hóvihar és -2 fok !!! S előttem volt több, mint 700 km Celldömölk, Pécs és vissza!
Sümegi vár a márciusi havazásban.
Bekapcsoltam a rádiót és 30 percenként ismételték a hírekbeN : a Dunántúlon narancssárga risztást adtak ki, hólánc, téligumi nélkül senki ne induljon el, a Mecsekben tömegbaleset, hófúvás.Túlterheltem a kis Peugeot, a megengedett súlynál 200 kgr -al volt több.A kombi hátulja leért majdnem az aszfaltra.Attól nem féltem, hogy ilyen súllyal megcsúszok! Amikor Keszthelynél átmentem a Zala folyó hidján, önkéntelenül a súlykorlátozó táblára néztem : 35 tonna ! Hát , akkor itt még nem szakadunk le !

Délben megálltam egy csárdánál ebédelni: Messzilátó Csárda volt a neve. Botykapeterd-nél a 6-s főút szélén Szigetvár után. Milyen név ez ?? Most már a történelem része lesz, ezt a nevet soha nem fogom elfelejteni! Bár nem értem sem a botykát , sem a peterdet, együtt meg végkép.Itt kaptam az sms-t: vajúdunk,bementünk a kórházba-de így királyi többesszámban.Megsem állt a kanál a kezemben!
Az a bizonyos csárda -Botykapeterdnél !

Itt éreztem először, mennyivel könnyebb nagypapinak lenni, mint szülőnek. Ez halál nyugis versenyszám ! Nem nekem kell izgulnom, nem én viselem a felelősséget, nem az én életem lesz totál felforgatva, nem nekem kell ugrálnom éjszaka ha beteg a gyerek, ha hány, ha lázas, ha nincs tej , ha sok a tej.,...stb.Én csak egy nagypapi vagyok /leszek !S kanalaztam tovább nyugodtan a levest. Két fogás között felhívtam a Botondot, s felköszöntöttem a születésnapján. Közben a kocsmárosné elárulta, hogy a csárda 400 éves, s műemléki védelem alatt van . Olyan egyszerű betyárcsárdának néz ki, de stílusosan , korhűen berendezve. Azon megakadt a szemem, hogy a mestergerendák kb 8 méter távolságot hidalnak át, s 40x40 cm vastag tölgyfából vannak elkészítve. Ahhoz képest, hogy 400 évesek, még nincsenek meghajolva középen. A kocsmárosné szerint pedig rágja őket a szú keményen ! -Miből gondolja?? Lehet hallani őket??-A csudát, dehogy! Reggel, amikor kinyitok, a tiszta hófehér terítők tele vannak a lepotyogott szúkkal !
Miközben ettem tovább, elgondolkoztam, hogy tulajdonképpen én még soha nem láttam szút, se élőt se döglöttet.S gyorsan a terítőre néztem, azután a levesre.Remélem a bors nem hasonlít a szúra, s itt egy picit elbizonytalanodtam . Mekkorák lehetnek?? Akkorák, mint egy borsszem?? Annyira már nem is voltam éhes.
A szú . Húúú ! Ez rohadt görény !! Nyugodtan szerepelhetne a "Nyolcadik utas a Halál-ban ""
Még jó, hogy csak így utólag láttam !
Részlet a Brehme-ből :Az ormányosok hadában a szúfélék azok, amelyek sajátságos egyének kifejlődésére vezettek. A szúfélék többnyire igénytelen és dísznélküli barna vagy feketés bogarak, melyek ormánya alig észrevehető, térdes csápjuk pedig bunkóval végződik. A legtöbb szúbogár apró, néhány milliméteres, legnagyobb képviselőjük egy brazíliai óriásszú, a Phoeotrupes grandis Er., melynek testhossza eléri a 15 mm-t. Eltekintve kis termetüktől, a szúfélék jól kifejlődött ösztönökkel rendelkeznek, amellett mint a fák pusztítói, erdőgazdasági szempontból bírnak nagy fontossággal, úgyhogy rövid méltatásuktól és ismertetésüktől nem tekinthetünk el.

Latolgattuk az esélyeket, s abban maradtunk, ha a kiscsaj belehúz egy kicsit, akkor dupla születésnap lesz. Ha elnyújtja a kibújást, marad 12.-e.Háát , belehúzott! Már Pesten voltam, s az MO-n mehettem, amikor a világrajött

utolsó Blog bejegyzések

 • Elmaradt esküvői beszéd
  Tisztelt Vendégek ! Kedves egybegyűltek ! Rövid és zaklatott életem folyamán sokszor kellett végig hallgatnom…
 • kamaszkorom legszebb nyara
  Szilánkok-09.  2010.04-15.    " Kamaszkorom legszebb nyara ! " Tegnap éjjel, hosszú vajúdás után regisztráltam a Facebook-on.…
 • feherlujzaolgabotond-szilankok-7
  Szilánkok-007.2010.03.11.Fehér Lujza Olga Botond A történelmi hitelesség végett szószerint idézem az sms-t :Időpont: 2011.Március 11.…
 • karacsonyi novella
  Karácsonyi novella- Neked .!2013. December.25. .A történet igaz, mert velem esett meg, s ráadásul vettem…
 • Fehér Fc
  Szilánkok-005.2010.03.07. A Fehér Fc . Ma van a névnapod ! Majdnem elfelejtettem! A meccs közben…